הזית - מפריחה עד שמן - ספטמבר 2004

הזית - מפריחה עד שמן - 15.9.2004 

ליגאל ורותי, תודה על הברכה היפה לראש השנה ועל מצגת "הזית" היפה המצורפת

לרותי ויגאל - שנה טובה. יגאל , כל הכבוד יופי של מצגת. - נעמי רכס

יגאל, זה ממש מקסים המצגת והברכה ששלחת אז שוב ברכותי! להתראות מרותי דייכס

יגאל, נהניינו ממצגת הזית.המצגת ממצה, ברמה גבוהה ביותר, הן הצילומים והן ההסברים - איה ואורי להב

התמונות וההסבר בנושא הזיתים היו מאלפים, ואני מחכה לנוספים. להתראות! - שוקי

ליגאל ורותי שלום. תודה על מצגת הזיתים ושנה טובה. ושוב שנה טובה - גילה וגדעון

ותודה גם על המצגת המענינת והיסודית מאד על הזית והשמן, הניה ואמנון רמון (קסדו)

ליגאל ורותי שנה טובה וברוכת עשיה. רב תודות עבור המצגת הנהדרת והמחכימה. שיעור נפלא ומענין. רינה וזאב

ליגאל שלום .
תודה על המצגת היפה , ועל הבאת נושא הזית בארצנו בצורה מענינת ומרתקת. טל יעקב

יגאל מורג שלום
שנה טובה , בריאות וכל טוב תודה רבה, כל הכבוד לך ולעבודתך הנהדרת - יגאל בן-שחר

יגאל שלום! המצגת יפה, מעניינת וחשובה במיוחד בימים אלה לדעתי היא מושלמת בצורה זו אם נרצה לקחת רק חלקים ל"סביבון" זה יעשה עוול ליצירה! חוץ מזה ראיתי שהמצגת נפוצה יפה, כבר קיבלתי אותה שוב
להת' - גיא

ליגאל - שנה טובה לך ולחזונך

Roni + Luda - זו השנה הטובה המשכילה והמעניינת ביותר שקיבלנו !!! שא ברכה

Thanks Yigal for great Powerpoint presentation. Did you take all these pictures? If yes, how long did it take you? Dov Biran - Boston

Igal - Fantastic!!! Thanks and Shana Tova, Dov

יגאל - הצילומים כה יפים וברורים והכיתוב המלווה אותם מאיר עיניים, פשוט יופי!!! שוב תודה - אורית

שלום יגאל. אז הצליח לך גם הפעם – נהדר!!! עכשיו אני כבר סקרן לדעת עליך קצת יותר כל עוד לא יהיה בכך משום חדירה לפרטיותך.ספר ככל העולה בדעתך, כל טוב - יהודה

שלום יגאל,
עבודתך יפה מאד, ומשבח אני אותה מכמה בחינות. עם זאת כמה הערות לתועלת ושיפור הגירסה.
1. המלה 'עקל' מופיעה עשרות פעמים בספרות התנאים (ובתלמודים). ממילא אין היא מלה ערבית דווקא, וגם אין לכותבה כשהיא מוקפת גרשיים.
2. המלך רחבעם לא חי במאה ה-3 לפנה"ס. ציין תאריך (נכון), ללא שם המלך.
3. כעבודה מדעית, ראוי לציין כי הזית בויית (בתורכיה או בקווקז) כמה אלפי שנים לפנה"ס. איני זוכר על-פה.
4. כל עבודתך מתייחסת רק לעבודה ערבית. יש לי חבר שיש לו מטע בגמזו מזה כ- 20 שנה. בהוקרה, שנה טובה - מאיר בר-אילן

Sincerely Prof. Meir Bar-Ilan Jewish History DepartmentTalmud Department Bar-Ilan University
Ramat-Gan 52900 Israelhttp://faculty.biu.ac.il/~barilm

יגאל שלום - שייקה העביר לי את המצגת בנושא בתי הבד והזית .שעור מאלף, אבל גם הלב כואב ,שכן צה"ל לא מאפשר לשכנים למסוק את הזיתים כפי שהיו רגילים, והעמיד את העונה על 3 ימים בלבד - שרה רגב

ליגאל שלום, מאד נהנתי מהמצגת וברגע שיהיה לי זמן אשלח לך חוברת שכתבתי על בית הבד הקדום, ברכות - רפי פרנקל

יגאל ערב טוב, המצגת "הזית- מפרח עד שמן", מקסימה ביופיה ומרתקת בתוכנה. טוב היה שתלמידים יצפו בה כהכנה לסיור בבתי בד או כסיכום לסיור. שבת שלום שרה

מצגת מדהימה, אחת הממצות והיפות ביותר שראיתי. עלה והצלח ויישר כוח. מהיכן היידע והתמונות ? דוד

ערב טוב יגאל, לפני מספר ימים הגיע אלי קובץ על מסיק זיתים שהכנת, הוא מדהים! הדפסתי לבני והוא היה רוצה להעביר מחר בכיתה, האם אתה מחובר ויכול להעביר לי עוד עכשיו את הקובץ?
בתודה מראש, למפרט דורית, מבטיחה לשמור זכות יוצרים 13.1.04

שלום יגאל,
את סיפורם של הזיתים ראיתי כבר לפני כ- 10 ימים יתכן שבועיים וכל כך התלהבתי שפשוט שמרתי אותם אצלי! למען האמת לא ראיתי, משום מה, לנכון לכתוב לך כבר אז אך ההתלהבות היתה גדולה וברוח זו גם העברתי את האימייל לאחרים. הן התמונות היפיפיות, והן סיפור גידול והפקת השמן, תהליך המוכר מזה אלפי שנים הוא מדהים ומקסים עבור כולנו אך בודאי למי שצורכת אך ורק שמן זה וגם יודעת להעריך תמונה טובה! המון תודה, עליזה

יגאל זה ממש מדהים, אני כרגע מלמד את התלמידים לקראת חג חנוכה על הזית ושמן זית ( ישנם רבים שמדליקים נרות חנוכה בשמן זית ) בתורה ובמדע ומצגת זו ממש מדהימה ואני אשגר אותה אי"ה לכל התלמידים. אשמח מאוד אם תצרף אותי ללוח התפוצה שלך. תודה רבה - שי

בע"ה נר ראשון של חנוכה תשסו, שלום מר מורג וחג חנוכה שמח! שמחתי מאד לצפות במצגת שלך שהעביר לי חבר. היא מרשימה. אני בעצמי מדריך טיולים ובעל בית בד קטן מודרני בגליל ואשמח להכיר אותך. נראה לי שנמצא נושאים מענינים לשוחח - אם לך יש ענין בכך. חנוכה שמח - יצחק יגאל שלום רב! ראשית אני רוצה לומר שאני צופה נלהבת של המצגות שלך ובכל פעם מחדש נהנית גם מהתמונה המספרת וגם מדברי ההסבר הנלווים אליה. לאחרונה קיבלתי את "הזית- מהפריחה עד השמן" וכרגיל התענגתי עד מאוד. אני רוצה להעיר משהו בנוגע לשמן הזך-המזוקק בהשוואה לשמן מכבישה קרה. לא מדובר פה ב"מביני עניין" ולא רק בטעמו של השמן. תהליך הזיקוק "הסטרילי" מותיר את השמן "ערום", ללא ערכו התזונתי והשמן הופך לרעיל חד-וחלק. שמן בכבישה קרה, הוא אמנם טעים יותר, אך מה שחשוב הוא שהוא בריא מאוד. מעניין לבחון את הבדל בהפקת השמן בכבישה קרה משובחת (אקסטרא וירג'נט) לבין כבישה קרה רגילה. מדובר בהבדל ניכר באחוז החומציות של השמן ולכן המשובח - הינו השמן הבריא ביותר (פחות מ-1 אחוז חומציות). בתודה ובברכת כה-לחי רותי לֶחָי (נטורופתית).

באוקטובר 2006 הוצאתי מהדורה משודרגת של המצגת, ואלו התגובות החדשות שהיגיעו:
יגאל שלום
קבלנו את מצגת הזית שלך והיא מרשימה ויפה. להבדיל מהרבה מצגות אחרות כאן גם התמונות טובות וגם ההסברים מפורטים וקולעים. אלא שטעות יסודית אחת יש לך בנוגע למהות הכבישה. הגדרתך לגבי כבישה קרה אינה נכונה ומכך נגזרת גם שיגאה בהגדרת הכבישה החמה. ההבדל ביניהן הוא בטמפרטורה בה נכבשים הזיתים. על פי התקן 30 מעלות צלסיוס ומטה נחשבות לכבישה קרה, גם אם התהליך כולו נעשה במערך מכאני אוטומטי כפי שהראית. ההבדל בטעם שחשים המומחים נובע מן הסתם מכל מיני ארומות שלא באות מהשוני בתהליך. העקלים שאינם נשטפים באופן מלא בין שימוש לשימוש ולכן מעבירים שאריות לא רצויות מן העבר. אפשר אולי גם לומר שיתכןשגם איכות הזיתים אותם מעבדים רוב המגדלים בשיטה המסורתית היא ירודה יותר. הזיתים שוהים בשטח ובבית המגדל שעות ארוכות ואף יממה וגם החבטות שהם סופגים בנפילתם גורמת לתהליך חימצון מהיר שמשפיע על הטעם "האותנטי". לדעתי כדאי שתכניס תיקון בהגדרות. לגבי הטעם, כל אחד ישפוט לעצמו ולכן לא ניתן לומר ששמן מכבישה מסורתית טעים יותר. בברכה עפר רביב שלום רב, ראשית - תודה, אתה מנעים לי דקות ארוכות מידי פעם בעבודותיך. כה לחי. קיבלתי את המצגת המעניינת מאד על מסיק הזיתיםוקראתי וצפיתי בה בעניין רב, לאט לאט, לומד את הנושא המעניין. בשלב מסויים, שמתי לב שאני יוצא קצת מדעתי, וזאת בגלל "ים השיבלים שמסביב" באדיבות הגבעטרון שעם כל הכבוד - לשמוע אותו שבע פעמים ברציפות - גובל בעינוי סיני.... מצגת לימודית כזו - יאה לה השקט, או לפחות תחלופה הוגנת.... ברכות - תמיר

תודה יגאל, למדתי משהו. אבי

יגאל שלום. איני מכירך, אולם כחובב צילום – מבקש להביע הערכה על עבודת צילום משולבת במידע. מיצית היטב את החומר במצגת שהפצת. כל הכבוד! ערב נעים- צביקה מרעות

חן חן יגאל. תמיד נעים לחזור ולצפות בעבודותיך המעולות.

בוקר טוב, מן התיאוריה אל הפרקטיקה - כבושים ראשונים אורי - גבעת עדה

ליגאל בוקר טוב, ברצוני להודות לך ולשבח את המצגת על עצי הזית ושמן הזית שבנית. בתשומת לב ובקריאה מעמיקה ,תוך העלאת חיוך על-פני, בהיותי נפגשת עם פרטים ידועים,ליויתי את המידע הרב שהגשת בטוב טעם.נכרת האהבה הרבה שיש לך לנושא,בנוסף לידע המעמיק.התמונות נהדרות ופותחות חלון גדול לכל אלה שכבר חווים ואת אלה שילמדו להתחבר לעוזו של עץ הזית,יופיו המגוון ביותר,ממש עץ מיתולוגי. נתת לכולם הזדמנות לעקוב אחר שני תהליכי ייצור השמן למאכל תוך כדי ליווי ההסבר בצילומים נהדרים. אם כל נושא למידה היה מוגש ללומד באהבה כפי שאתה טרחת רבות,יש להניח שהתלמיד היה מאושר יותר. ושוב תודה רבה - ליאורה

ליגאל
תודה על המצגת היפהפיה על ההסברים והתמונות המשקפות, לקחת נושא "משעמם למדי" והפכת אותו למרתק, יופי לך ובעיקר לנו שנהנים תודה לך על המצגות היפות שאתה שולח, אני נהנה מהן כל פעם מחדש. גם אני תושב נהריה והייתי שמח לפגוש אותך לכוס קפה ולשמוע ממך קצת על הדרך בה אתה אוסף את התמונות למיצגים השונים שאתה שולח. תודה - יצחק בלונדר

תודה לך יגאל על המצגת היפה המעניינת והמלמדת. מצפים כבר למצגת הבאה.ישר כח ידידיך אילן ותמי

למר מורג שלום רב, רציתי להודות לך על המצגת היפה והמלמדת על מסיק הזיתים. בתודה בתיה טל

ידידי יגאל מורג, מצגת הזייתים היפהפיה והמאלפת שלך כבשה אצלי עין ולב. בתמורה אני משגר לך עותקי רישום וציור שמן של עצי זיתים - מהנושאים הקרובי ללבי הן בספרי והן בציורי. הייה ברוך, עמוס אריכא

אם בזייתון עסקינן סימן שמצב הרוח השתפר?! כרגיל מדהים. אתה יודע שיש לנו זית בחצר,וזה עתה ברוך סיים למסוק ולכבוש 2 מיכלי זייתים....... ביי ספיבק

שלום יגאל
כרגיל מצגת עשויה ביסודיות ובעין בוחנת שמאפיינת אותך, ותודה - יהודית גיל

שלום לך יגאל, מצגת מסיק הזיתים מרשימה ויפה. מירב

שלום יגאל, כרגיל מצגת יפה מאד, מציע שתעיין בספר "שביל שמן הזית" מאת אילנה שפירא בהוצאת קורדינטה 2004. תוכל לקבל רעיונות להרחבת המצגת - שמעון אביבי

ליגאל! נפלא, יפה, ממצה מאד ומעשיר, וכמובן תודה. אמנון רמון

ליגאל שלום מיגאל,
תודה על המצגת העשירה והמכלילה מאד, וברשותך כמה תיקונים: שם הזן 'נבאלי' נגזר מ'בית-נבאלה', כיום בית-נחמיה ולא מ'נבלוס'. גיל עצי הזית בארץ מגיע, לפי בדיקות קרבון 14 (שעשו לפי בקשתי במכון ויצמן) ל 1500 שנה לפחות ולפי כמה שיקולים, כנראה הרבה יותר, אולי 2500 !
בברכה, יגאל סלע

שלום רב, ראשית - תודה, אתה מנעים לי דקות ארוכות מידי פעם בעבודותיך. כה לחי. קיבלתי את המצגת המעניינת מאד על מסיק הזיתיםוקראתי וצפיתי בה בעניין רב, לאט לאט, לומד את הנושא המעניין. בשלב מסויים, שמתי לב שאני יוצא קצת מדעתי, וזאת בגלל "ים השיבלים שמסביב" באדיבות הגבעטרון שעם כל הכבוד - לשמוע אותו שבע פעמים ברציפות - גובל בעינוי סיני.... מצגת לימודית כזו - יאה לה השקט, או לפחות תחלופה הוגנת.... ברכות - תמיר
תשובתי היתה שאת הרמקולים ניתן לכבות בהינף אצבע, וזה יתרונם - יגאל

שלום יגאל. אני מייסדת ומנהלת את האתר www.50plus.co.ilראיתי את המצגת שלך על הזיתים ומאוד נהניתי. הייתי רוצה לפרסם כתבה המבוססת על המצגת. האם תוכל לשלוח לי את הטקסט בגרסת וורד, וגם צילום אחד שיילווה אותו. כמובן שאכליל את כל הקרדיטים המגיעים לך. תודה - סוניה י

גאל מורג שלום רב,
השבוע נחשפתי לשתי מצגות שערכת המוצגות באתר 1.הזיתים 2. ירושלים. הנני מורה לאמנות בבית הספר היסודי ואין בפי מילים כדי להודות לך על המידע, הצילום וההתרגשות הגדולה כשראיתי את המצגת.
כל בני ביתי נהנו ולמדנו בעקבות בכוונתי לשתף גם את תלמידי בחוויה זו . מלאת הערכה על ההשקעה. אשמח לקבל הכוונה לעבודות נוספות שלך בנושאים ערכיים כאלה, תודה, אילה יוסף.

בית הבד שלנו מצוי באזור תעשיה "קדמת גליל" המכונה גליל תחתון או פריניר - בין קיבוץ לביא לצומת פוריה.
יש לנו בית בד מודרני ושמן זית מעולה וכן בית בד עתיק לצורכי הדרכה.
אני מדריך טיולים וותיק ונהנה מהמצגות שלך. תודה לך! יצחק תור 052431370

ליגאל מורג שבת שלום
ראיתי את המצגת שלך,אל הזיתים מאד מאד יפה. תמשיך ככה, הרבה כח והצלחה בהכל - שמעון בלום

יגאל שלום, כל הכבוד על המצגת זיתים ועצי זית. כל הכבוד על העבודה היסודית והיפה שעשית. אכן, העשרת אותי במידע ומראות יפים. כל טוב, שושי

שלום וברכות!
הרגע סיימתי לצפות במצגת המדהימה בנושא הזית. אין לי מילים לבטא את התפעלותי! למדתי כל כך הרבה דברים ובדרך כל כך נעימה. תודה רבה מאד! שרי

 


Visitor Hit Counter

בניית אתרים - ארטוויז'ן בע"מ